Tanja van Dongen | Psychotherapeut
Mijn naam is Tanja van Dongen. Ik ben getrouwd en moeder van 3 pubers. Ik werk zo’n 10 jaar in de gespecialiseerde GGZ.
Ik studeerde in 2001 af aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Daar begon mijn carrière als orthopedagoog op een school voor speciaal middelbaar onderwijs. Na een jaar heb ik de overstap gemaakt naar jeugdhulpverlening waar ik als gezinsbehandelaar bij stichting Oosterpoort werkzaam was met multi-problem gezinnen met adolescenten. Daarnaast werkte ik als orthopedagoog bij Autismebegeleiding waar ik individueel en/of gezinsgericht werkte. De combinatie van deze twee banen is aanleiding geweest voor mij om de opleiding tot systeemtherapeut te volgen welke ik heb afgerond in 2012.
Daarna ben ik gestart met het werken in de volwassenzorg. Ik deed dit korte tijd in een aantal kleine praktijken en maakte 10 jaar geleden de overstap naar GGZ Momentum. Daar behandelde ik koppels en gezinnen waarbij verslaving en comorbide problematiek speelde. Naast verslaving van middelen ook gedragsverslaving, als aandacht- en liefdesverslaving. Ik heb veel ervaring in het werken met vertrouwen en intimiteit, zowel individueel als binnen relaties.
Mijn interesse voor individuele behandelingen bij met name mensen die kampen met persoonlijkheidsproblematiek, groeide in deze tijd. Ik heb toen de opleiding tot psychotherapeut gevolgd. In het kader van deze opleiding ben ik op verschillende locaties gaan werken met diverse doelgroepen. Zo heb ik kennis opgedaan in het werken met mensen met een eetstoornis, stemmingsklachten of angstklachten en persoonlijkheidsproblematiek.
Tanja van Dongen
In het werk met cliënten vind ik een persoonlijke en betrokken houding belangrijk. Ik werk vanuit verschillende kaders waarbij ik eigen hechtingsbehoeften en hechtingsgeschiedenis meeneemt in het onderzoek van het ontstaan en behandelen van klachten. Ik bied schematherapie en systeemtherapie (EFT). Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie (NVP), de Vereniging voor Schematherapie (VSt) en de Nederlandse Vereniging voor Gezins- en Relatietherapie (NVRG).